A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nekiment az ellenzék az ügyészségnek az MTVA épületénél történtek miatt

Komoly felháborodást váltott ki az ellenzéki oldalon az ügyészség szerdai döntése, amely szerint nem indul eljárás az MTVA épületét védő biztonsági őrök ellen, az oda december közepén belépő képviselőkkel szemben viszont igen. A pártok szinte egymásra licitálva bírálták a Polt Péter által vezetett állami szervet.
A Fidesz korábban elfogadhatatlannak nevezte, hogy „politikusok erőszakkal akarnak beavatkozni egy szerkesztőség működésébe”.

Az LMP szerint a nagyobbik kormánypárt egyre több eszközt vet be, hogy megfélemlítse az ellenzéki képviselőket, a DK és a Jobbik pedig diktatúrát emlegetett, míg az MSZP panasszal élt a vádhatóság eljárása ellen. – Polt Péter egy normális demokráciában nem vezethetne ügyészséget – ezt már a Párbeszéd írta közleményében.

Hadházy Ákos és Szél Bernadett független országgyűlési képviselők a Legfőbb Ügyészség (LÜ) épülete elé szerveznek tüntetést szerda estére, hogy a feljelentéseik visszadobása ellen tiltakozzanak. A Momentum viszont jócskán beelőzte őket, ugyanis hétfő este festékszórókkal felvértezve olyan ügyeket firkáltak az LÜ bejárata előtti járdára, amelyekkel szerintük inkább foglalkoznia kellene az ügyészségnek. Az ügyészség tegnap közleményben utasította vissza az igazságszolgáltatást ért politikai nyomásgyakorlást. „A politikai akció kapcsán felhívjuk a figyelmet arra, hogy az ügyészség az Alaptörvénynek megfelelően érvényesíti az állam büntetőjogi igényét” – fogalmaztak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések