Hirdessen itt

Kívül-belül sajtos croissant házi készítésű tésztából - Expressz, mégis csodás péksüti

Gyorsítsd fel a sajtos croissant készítését, ez az egyik legegyszerűbb és legjobb recept.
A franciák népszerű péksütije viszonylag macerás. Többször kell nyújtani, hosszú ideig keleszteni. Ám ezzel az egyszerűsített változattal azok is próbálkozhatnak, akik tartanak a vajas tészta elkészítésétől. A tényleges munka alig több fél óránál.

A tészta könnyen variálható: édesen és sósan is isteni, bármivel tölthető. Ha a sajtos croissant mellett döntesz, biztosan nem fogsz mellé. Akár kétféle sajtot is használhatsz hozzá. A tetejére különféle magokat is szórhatsz. 

Hozzávalók:

30 dkg sajt
25 dkg liszt
10 dkg vaj
3 dkg porcukor
2 dl tej
2 dkg élesztő
2 tojássárgája

Elkészítés menete:

Langyosíts tejet, dobd bele a cukrot, és morzsold bele az élesztőt, majd futtasd fel. Várd meg, amíg habos lesz, és jócskán megnő a térfogata. A lisztet morzsold el a vajjal, majd add hozzá a megkelt élesztőt, a vajat és egy csipetnyi sót.

A tésztát jól dolgozd össze, majd tedd egy kiolajozott tálba, takard le, és rakd a hűtőbe. Minimum öt-hat óra pihentetés szükséges neki, de ha csak másnap reggel látsz hozzá a nyújtásnak, az sem baj.

Sodrófával nyújtsd a tésztát fél centi vastagra, majd vágj ki belőle egyenlő oldalú háromszögeket. A sajt egy részét reszeld le, a többit kockázd fel, és  tedd a tésztára. Tekerd fel, majd formáld félhold alakúra. Kend meg a kiflik tetejét tojással, és szórd meg a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 20-25 percig.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések