A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kémvád miatt vették őrizetbe az egykori tengerészgyalogost

Terroristáknál megszokott golyóálló üvegkalitkába zárva, egy apró lyukon keresztül tudott csak beszélni ügyvédjével és tolmácsával bírósági kihallgatása előtt az az egykori tengerészgyalogos, akit kémkedésre hivatkozva vett őrizetbe december végén Vlagyimir Putyin orosz elnök biztonsági szolgálata.
A bíróság fenntartotta a férfi előzetes letartóztatását, ha bűnösnek találják, 20 évet is kaphat. Egy amerikai autóalkatrész-beszállító cég biztonsági igazgatójaként dolgozó Paul Whelan egy esküvőre vendégként érkezett Moszkvába, ám az orosz hatóságok állítják, hogy Washingtonnak kémkedett.

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter közleményben követelt magyarázatot Oroszországtól a történtekre, miközben a férfi családja kétségbeesetten próbál mindent megtenni ártatlanságának bebizonyításáért és kiszabadításáért. Ennek hatására azt lehetővé tették, hogy Whelan hazájának külképviselete felvegye a kapcsolatot vele.
A brit külügyminiszter keményebb nyilatkozatot adott ki a letartóztatás hírére, miután kiderült, hogy brit útlevele is lehet a férfinak. Jeremy Hunt felszólította az orosz kormányt, hogy ne használja fel „diplomáciai játszmákra” a brit-amerikai állampolgár ügyét.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések