A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Keményen nekimennek a szabálytalan kamionosoknak a zsaruk

Egy lengyel kamion sofőrje egy halálos közúti közlekedési baleset miatt bevezetett forgalomkorlátozás ellenére sem tartotta be a követési távolságot, ezért balesetet okozott. A Miskolci Rendőrkapitányság eltiltotta aq sofőrt a vezetéstől.
Egy kamion sofőrje 2019. január 21-én 8 óra 50 perckor az M30-as autópályán haladt Miskolcról, Budapest felé, amikor nekihajtott egy szlovák felségjelezésű nyerges vontatónak. Az adatok szerint az anyagi káros közúti közlekedési baleset okozója nem vette figyelembe az útszakaszon bevezetett rendőri forgalomkorlátozást, s nem tartott megfelelő követési távolságot, ezért ment neki az előtte lassító kamionnak. A sofőrt előállították a Miskolci Rendőrkapitányságra, ahol az beismerte a szabálysértés elkövetését.

A hatóság – a még aznap meghozott – első fokú határozatában az 53 éves kamionsofőrt három hónapra eltiltotta a járművezetéstől, illetve pénzbírsággal sújtotta – írja a police.hu.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a folyamatos közúti ellenőrzések során a rendőrség a kiemelt szabálysértéseket elkövetőkkel szemben alkalmazza az azonnali intézkedés és hatósági eljárás elvét a közlekedés biztonsága érdekében.

Legutóbb január 17-én – szintén szabálysértés miatt – tiltottak el egy kamionost a vezetéstől a rendőrök. A sofőr kettős záróvonalat lépett át, így kezdett előzésbe a 3-as számú főközlekedési úton Szikszónál, ahol korábban több, súlyos, illetve halálos sérüléssel járó közúti közlekedési baleset is történt. A hatóság – a még aznap meghozott – első fokú határozatában, az 51 éves kamionsofőrt három hónapra eltiltotta a járművezetéstől, valamint pénzbírsággal sújtotta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések