A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hihetetlen: rendeljen magának hullócsillagokat!

Akinek nem elég a tűzijáték, az jó pénzért saját meteoresőt rendelhet!
A japán Ucsinoura Űrközpontból felbocsátották az első rakétát, amely egy speciális, mesterséges meteorhullást előidéző japán műholdat szállított. A hordozóeszköz összesen hét miniműholdat vitt magával, amelyek – különböző technikai újításokkal felszerelve – speciális űrjelenségeket képesek előidézni.

Az egyik ilyen földi utasításra 400, speciális kémiai összetételű parányi labdát képes kibocsátani, amelyek a légkörben elégve meteorhullást imitálnak.

– A labdácskák a Föld légkörébe belépve percekig vakító fénnyel égnek majd, így a fénnyel szennyezett területekről is jól láthatóak lesznek – nyikatkozta Fudzsimoto Nobujosi, az űrügynökség szóvivője a rakéta pénteki felbocsátását követően.

A szakember hozzátette: az első mesterséges meteoresőt, amely a nagyságától függően félmilliárd forintnyi dollárba is kerülhet, 2020 tavaszán először Hirosima lakói csodálhatják meg, ám szeretnék, ha ez a szolgáltatás világszerte elérhető lenne.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések