...

Teljes készültség a közelgő havazás miatt, hetekig hó alatt maradhat az ország

Riadót fújt a Magyar Közút, veszélyes helyzet jöhet az utakon.
Az előrejelzések alapján keddtől ismét jelentős havazás várható a Nagykanizsa-Nyíregyháza vonaltól délre – írja közleményében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A cég továbbra is 12 órás váltott műszakokban, minden rendelkezésére álló emberi és gépi erőforrásával a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon fog dolgozni. 

Ugyanakkor a szakemberek felhívják a figyelmet arra, hogy még a 0-24 órás munkavégzés mellett is időszakosan téliesebb útviszonyokra és lassabb haladásra kell egyes térségekben készülnie az autósoknak folyamatos havazás idején.

A meteorológiai előrejelzések alapján kedden újabb jelentős havazás várható, a Balaton–Budapest–Nyíregyháza vonaltól délre – dél felé növekvő mennyiségben – hozzávetőleg 1-12 cm hó valószínű. Szerdára a havazás északra is átterjedhet, szerda délutánig 1-10 cm hó is hullhat, ekkor a több hó az ország középső sávjában és északi részén várható. 

Csütörtökön és szombaton szórványosan, pénteken több helyen várható csapadék, nyugaton inkább hó, keleten vegyes halmazállapotú csapadék, de a csapadék formája, mennyisége és a hó megmaradása – mediterrán ciklonról lévén szó – egyelőre még bizonytalan.

Az előrejelzések szerint a havazás akár hetekig is eltarthat, jelenleg több megyében is figyelmeztetés van érvényben.

0 Megjegyzések

Hirdetés