A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Házi módszerek kellemetlen szagok ellen

Akár a testünkön, akár az otthonunkban jelennek meg rossz szagok, nem kell feltétlenül vegyszeres megoldásokhoz folyamodni. Az ilyen problémák természetes módszerekkel is remekül orvosolhatók.

Szemetes

Ha a szemetesünk ürítés és kimosás után is borzalmas bűzt áraszt, akkor egy alapos, forró vizes, szappanos siklás után töltsünk egy-két ujjnyi ecetet az aljába. Hagyjunk állni egy keveset, majd öntsük ki, és szárítsuk meg a kukát. Utána alaposa szórjuk be sütőporral az alját, mielőtt új zsákos teszünk bele.

Mosogató

A mosogatóban általában rengeteg a baktérium - több, mint a vécécsészében. Sokat segít, ha rendszeresen citromos, illetve ecetes vizet hagyunk állni benne, és havonta egy alkalommal érdemes a lefolyóba is önteni egy-két pohár húsz százalékos ecetet. Ha a szag a lefolyóból jön, akkor egy csészényi bóraxot öntsünk bele, majd engedjünk rá forró vizet.

Lábszag

Ha a lábunk nem éppen illatos, az almaecetes lábfürdő az egyik legjobb megoldás. Minden nap tíz percre áztassuk a lábat almaecetes vízbe, amíg nem múlik a probléma. Ha lábgombát is találunk, azt még külön ecsetelhetjük egy kevés, vattakorongra öntött ecettel.

Rossz lehelet

Ez jelezhet ínysorvadást, fogszuvasodást, de valamilyen emésztőrendszeri problémát is. Nagyon fontos, hogy naponta kétszer mossunk fogat, fogselymezzünk, használjunk szájvizet, és nyelvkaparót is rendszeresen. Ha ezután is kellemetlen a szájszagunk, akkor szinte biztos, hogy betegség áll a háttérben. Ok lehet a még a túl kevés folyadék fogyasztása, így ügyeljünk rá, hogy naponta legalább két liter vizet igyunk.

Nemi szerv kellemetlen szaga

Különösen a nőknek fontos, hogy rendszeresen egyenek probiotikus ételeket, amely a hüvely természetes flóráját is segít egyensúlyban tartani. Emellett érdemes mellőzni a tangát, mindig száz százalék pamut alsóneműt hordani. Éjjelente pedig, ha tehetjük, aludjunk meztelenül, vagy legalábbis alsónemű nélkül. Egyes nőknek beválik a savasabb ételek, például narancs, grapefruit és áfonya fogyasztása is  - írja a Házipatika.com.

Életmódi

Életmódi. 3.1K likes. Hasznos egészség és életmód tippek-tanácsok, ami hasznos lehet a hétköznapjaitokban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések