A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres cékla-chutney almával: ezt savanyúság helyett is kínálhatod

A cékla könnyen és olcsón beszerezhető, készíts belőle izgalmas, isteni, szemkápráztató chutney-t!
A fűszeres zöldséglekvár nálunk is egyre több változatban hódít. Az almás-céklás chutney-val könnyen helyettesítheted a hagyományos savanyúságokat. Feldobhatod vele a sült húsokat, de a sajtokhoz, a szendvicsekhez is jól illik. Ha nem akarod, hogy a cékla megfogja a kezedet, kesztyűben pucold meg és vágd fel. 

Hozzávalók:

1.5 kg cékla
12 dkg cukor
10 dkg mazsola
3 db alma
2 db lilahagyma
1 dl balzsamecet
1 teáskanál szegfűszeg
1 teáskanál fahéj
0.5 teáskanál köménymag
bors

Elkészítés:

A céklát alaposan mosd meg, majd tedd fel főni valamivel több vízben, mint amennyi ellepi. Amikor puha, vedd le a tűzről, és várd meg, míg kihűl. Pucold meg, és vágd kisebb darabokra vagy csíkokra. Az almát és a hagymát pucold meg, aprítsd fel. Dobd egy lábosba, önts rá két deci vizet, balzsamecetet, és kezdd főzni. Ízesítsd szegfűszeggel, fahéjjal, köménymaggal, sóval és borssal.

Főzd 30 percig, amíg az almás keverék pépessé nem válik. Közben dobd hozzá a mazsolát is. Kavargasd meg többször, nehogy leégjen. Végül tedd hozzá a cukrot és az aprított céklát is. Forrald fel, várd meg, míg besűrűsödik, és töltsd a chutney-t kisebb üvegekbe. Hűtőben két-három hétig is eláll.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések