Ételek, amelyek erősítik az immunrendszert

Az őszi-téli nyirkos, hideg időszakban gyakoribbak a náthás, torokfájós megbetegedések, így ilyenkor különösen fontos, hogy mindent megtegyünk azért, hogy az immunrendszerünk jól működjön. Bizonyos ételek fogyasztása pedig rengeteget segíthet ebben.

Joghurt

A legegészségesebb az ízesítetlen, natúr verzió illetve a görög joghurt - a bennük lévő probiotikumok segítenek abban, hogy az emésztőrendszerünk megfelelően működjön. Olyat válasszunk, ami élőflórás.

Zab és zabpehely

Sok benne a béta-glukán, ami egy antioxidáns hatásokkal bíró rost. Serkenti az immunrendszert, gyorsítja a sebgyógyulást és az antibiotikumok hatását is erősíti.

Fokhagyma

Sok benne az allicin, ami antibakteriális hatású, és segít, hogy felvegyük a harcot a fertőzések ellen. Kutatások is kimutatták, hogy napi két gerezd nyers fokhagyma fogyasztásával nem csak a náthát könnyebb elkerülni, a rákos megbetegedések kialakulásának megakadályozásában is segíthet.

Tea

Azok az emberek, akik két héten át napi öt csésze fekete teát ittak, tízszer ellenállóbbak lettek a vírusos fertőzésekkel szemben, mint azok, akik placebó forró italt - derült ki egy amerikai kutatásból. Ez a hatás a teában található L-theanin nevű aminosavnak köszönhető.

Gomba

A gombafogyasztás növelheti a fehérvérsejtek aktivitását, amelyek így jóvan hatékonyabban tudnak harcolni a fertőzések, vírusok és baktériumok ellen. A shiitake és a maitake gomba különösen hatékony ebből a szempontból.

Tengeri herkentyűk

Kagyló, osztriga, rák, homár - ha tehetjük, fogyasszuk őket gyakran, mert sok bennük a szelén és az olyan fehérjék, melyeknek segítenek megtisztítani a szervezetet a náthavírusoktól. A lazac, a makréla és a hering pedig omega-3 zsírsavakban gazdag, aminek gyulladáscsökkentő hatása van  - írja a Házipatika.com.

Életmódi

Életmódi. 3.1K likes. Hasznos egészség és életmód tippek-tanácsok, ami hasznos lehet a hétköznapjaitokban.

0 Megjegyzések

Hirdetés