A külön-külön is isteni hozzávalókból fantasztikus ételt készíthetsz. A bazsalikomos, zöldséges csirkemell könnyű, egészséges, és nem hizlal.
Felejtsd el a száraz, rágós csirkemellet! Ha még pácolod is, biztos, hogy igazán omlós és szaftos lesz. A hússal együtt a köretet is készítsd el, bármilyen otthon fellelhető zöldséget tehetsz a tepsibe. Ha diétázol, a krumplit felejtsd el, cseréld kalóriaszegényebb, egészségesebb zöldségekre! Vacsorára vagy akár ebédre is remek választás.
Hozzávalók 4 személyre:
70 dkg csirkemell
30 dkg kelbimbó
3 db sárgarépa
3 db vöröshagyma
1 ág bazsalikom
5 evőkanál olívaolaj
só
bors
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, papírtörlővel itasd le róla a nedvességet. Keverd össze az olívaolajat, a sót, a borsot, a bazsalikomot, majd rakd bele a húst. Fedd le, és tedd a hűtőbe legalább egy-két órára. A zöldségeket pucold meg, és vágd körülbelül azonos nagyságú darabokra. Rendezd egy tepsibe, fűszerezd sóval, borssal, rakhatsz még rá ízlés szerinti zöldfűszereket, és locsold meg a maradék páclével.
Helyezd a zöldségek mellé a csirkemellet, és fedd le fóliával. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 50 percig. Amikor már minden puha, vedd le a fóliát, és pirítsd meg a húst és a zöldségeket még 10-15 perc alatt.
0 Megjegyzések