A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bazsalikomos csirkemell fűszeres, sült zöldségkörettel: egyszerű, fenséges főfogás

A külön-külön is isteni hozzávalókból fantasztikus ételt készíthetsz. A bazsalikomos, zöldséges csirkemell könnyű, egészséges, és nem hizlal.
Felejtsd el a száraz, rágós csirkemellet! Ha még pácolod is, biztos, hogy igazán omlós és szaftos lesz. A hússal együtt a köretet is készítsd el, bármilyen otthon fellelhető zöldséget tehetsz a tepsibe. Ha diétázol, a krumplit felejtsd el, cseréld kalóriaszegényebb, egészségesebb zöldségekre! Vacsorára vagy akár ebédre is remek választás. 

Hozzávalók 4 személyre:

70 dkg csirkemell
30 dkg kelbimbó
3 db sárgarépa
3 db vöröshagyma
1 ág bazsalikom
5 evőkanál olívaolaj
bors

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, papírtörlővel itasd le róla a nedvességet. Keverd össze az olívaolajat, a sót, a borsot, a bazsalikomot, majd rakd bele a húst. Fedd le, és tedd a hűtőbe legalább egy-két órára. A zöldségeket pucold meg, és vágd körülbelül azonos nagyságú darabokra. Rendezd egy tepsibe, fűszerezd sóval, borssal, rakhatsz még rá ízlés szerinti zöldfűszereket, és locsold meg a maradék páclével.

Helyezd a zöldségek mellé a csirkemellet, és fedd le fóliával. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 50 percig. Amikor már minden puha, vedd le a fóliát, és pirítsd meg a húst és a zöldségeket még 10-15 perc alatt. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések