A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Apja nyomdokaiban a kis Schumi

Mick Schumacher elindult egy úton, amely ugyanarra vezet, ahol az édesapja is járt korábban.
A hétszeres Forma–1-es világbajnok Michael fia csatlakozva a Ferrari juniorprogramjához, annak a csapatnak a tagja lett, amellyel legendává váló apukája 2000 és 2004 között öt egyéni vébécímet szerzett. Az elmúlt szezonban az F3-as Európa-bajnokságot megnyerő tehetséges német pilóta sorsát az F1-es alakulat ugyancsak német ásza, Sebastian Vettel is a szívén viseli, és felajánlotta neki a segítségét.

A száguldó cirkusz négyszeres vébégyőztesének példaképe volt a 2013-ban síelés közben balesetet – agysérülést – szenvedő és azóta otthonában kezelt „nagy” Schumi.

– Gyerekkoromban Michael volt a hősöm, felnéztem rá. Később személyesen is megismerhettem, először a bajnokot, aztán az embert. Mindig ő volt az úr, akár Forma–1-es autóban ült, esetleg gokartban vagy egy buggyban a bajnokok versenyén – mondta korábban Vettel, aki, milyen a sors, az elmúlt hétvégén Mick Schumacherrel volt egy csapatban és képviselte Németországot az említett viadalon (Race of Champions), azon belül is a Nemzetek Kupájában.

Korábban nyolcszor nyerték meg a németek a küzdelmet, hatszor éppen a Michael Schumacher, Sebastian Vettel párossal – utóbbi most Schumi gyerekével a második lett.

– Nagyszerű, hogy Mickcsatlakozott a Ferrari-családhoz. Remélem, még sokáig marad és egyszer velem szerepelhet az F1-ben vagy akár átadhatom neki a kormányt, amikor én kiszállok – nyilatkozta Vettel a bajnokok versenyén.

Az idén már tesztpilótaként is bemutatkozó „utód” reméli, megvalósul az álma.

– Boldogsággal tölt el, amiért a legjobb Forma–1-es pilóta gyermeke vagyok. Azért, amit elért, csodálom őt – jelentette ki a Nemzetközi Automobil-szövetség magazinjának adott interjúban az idén az F2-ben szereplő Mick Schumacher. – A célom egyértelmű, szeretnék a legjobbakkal versenyezni és világbajnokságot nyerni - írja a Blikk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések