A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Állandó fájdalmakkal küzd a 6 éves kislány: csak egy méregdrága gyógyszer segíthetne rajta

Egy Ritka betegség, gerincvelői izomsorvadás okozza a hatéves Dicsa Noémi állapotát. A kislány hatalmas fájdalmakkal küzd, és már járni sem tud. Egyetlen lehetősége egy amerikai gyógyszer lenne, ami 68 millió forintba kerül - ezt azonban az egészségbiztosító nem támogatja számára. Állapota ellenére a kislány arról álmodozik, hogy egy nap majd színpadon táncol.
Noémi fél éves volt, mikor felfigyeltek nehézkes mozgására; ekkor derült ki, hogy a legsúlyosabb típusú gerincvelői izomsorvadásban szenved. Azóta állapota egyre romlott, ma már lábra se tud állni. Édesanyja naponta többször masszírozza a kezeit és lábait, tornáztatja és nyújtja meg izmait. A kislány némán tűri a fájdalmat. Az orvosok alig 10-12 évet jósoltak a gyereknek - mondta el Noémi édesanyja az RTL Klub híradójában.


Mivel nem használja az izmait, Noémi lábai elkezdtek deformálódni. Egyetlen esélye lenne arra, hogy visszafordítsák ezt a folyamatot: egy speciális gyógyszer, ami évi 68 millió forintba kerül. Ezt tavaly 10 gyereknek fizette az egészségbiztosító, de Noémi sajnos nem volt köztük. A család barátai egy alapítványt is létrehoztak, hogy összegyűjtsék a szükséges összeget.

Ha segítene, az alapítvány számalszáma: 11733027-28360616

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések