Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Téli, forró sárgarépa-krémleves, amiből szívesen szedsz még egyszer

Selymes, fűszeres, illatos: a gyorsan, egyszerűen összedobható sárgarépa-krémlevest szeretni fogod.
A sárgarépa húslevesekből nem hiányozhat, ám önállóan is nagyszerű. Ez a krémleves könnyű, gyomorkímélő, tele van rosttal, ideális ebédre és vacsorára is. Tejszínnel igazán selymes, a gyömbér pedig különleges ízt ad neki. Kínálhatsz hozzá krutont, zöldségchips-et, de akár tortillát is.  

Hozzávalók 4 személyre:

4 db nagy sárgarépa
1 db krumpli
1 db vöröshagyma
3 szál petrezselyem
2 dl tejszín
2 evőkanál olaj
1 db leveskocka
1 teáskanál reszelt gyömbér
bors

Elkészítés:

A krumplit és a sárgarépát pucold meg, és vágd fel kisebb darabokra. Hevíts egy lábosban kevés olajat, dobd bele a hagymát, a feldarabolt répát és krumplit, majd kevergetve süsd egy-két percig. Öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje a zöldségeket. Sózd, borsozd ízlés szerint, add hozzá a gyömbért, a leveskockát és a petrezselymet.

Főzz mindent puhára körülbelül 20 perc alatt. Amikor a zöldségek megpuhulnak, vedd ki a petrezselymet, majd turmixold krémesre. Öntsd hozzá a tejszínt, és főzd össze egy-két perc alatt. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések