Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Szuperpuha, fahéjas mézes krémes: ezzel a tésztával könnyű bánni

A mézes krémesről se feledkezz meg a nagy karácsonyi sürgés-forgásban! Ezt a változatot a fahéj teszi még vonzóbbá.
Sok családban mézes sütemények nélkül elképzelhetetlen a karácsony. Ez a puha, krémes édesség remek választás. Hogy még ünnepibb, finomabb legyen, a tésztájába szórj fahéjat is! Fontos, hogy a mézet melegen tedd a tésztába, és ne süsd túl, különben nem fog megpuhulni. Feltétlenül készítsd el egy nappal tálalás előtt, mert pihennie kell neki.

Hozzávalók:

A tésztához
40 dkg liszt
15 dkg porcukor
5 dkg vaj
4 evőkanál tej
3 evőkanál méz
1 db tojás
1 púpos evőkanál fahéj

A krémhez
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
5 dl tej
4 evőkanál liszt

A tetejére
mandula

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, és rakd hozzá a forró, olvasztott mézet, a tejet, a cukrot, a puha vajat, a tojást és a fahéjat. Jól gyúrd össze. Amikor szép fényes, összeáll, lejön a kezedről, formázz belőle négy-hat gombócot, attól függően, hogy hány lapot szeretnél. Lisztezett felületen nyújtsd ki valamivel nagyobbra, mint a tepsid, majd a hátlapján egyesével süsd meg 180 fokos sütőben hat-nyolc perc alatt. Ha elkezd színesedni, vedd ki a sütőből, mert hamar megég.


Amíg a tészta hűl, készítsd el a krémet. A tejet öntsd egy lábosba, rakd hozzá a lisztet, és kevergetve főzz belőle a pudinghoz hasonló, sűrű krémet. Egészen addig kavard, amíg ki nem hűl a massza. A vajat habosítsd a porcukorral, majd forgasd össze a lisztes péppel. A lapokat töltsd meg, a süti tetejét pedig szórd meg manduladarabokkal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések