Hirdessen itt

Pihe-puha, banános piskóta: csak az arányokra kell figyelni, hogy hibátlan legyen

A banános piskótát percek alatt összekevered, és sokszor pont ennyi idő alatt el is fogy.
A házi készítésű sütinek nincs párja. A piskóta is bármikor jólesik, gyümölccsel pedig még ellenállhatatlanabb. Bár most nem nagy a választék, bátran próbáld ki banánnal. Ha gyümölccsel sütöd a piskótát, érdemes a tésztába kevés sütőport is tenni, hogy ne húzza le. Mazsola helyett csokidarabokat is szórhatsz a tésztába. 

Hozzávalók 16 szelethez:

6 db tojás
6 dkg liszt
6 evőkanál cukor
6 dkg mazsola
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
2 db banán

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és először verd fel a fehérjét. Ha dobsz hozzá egy csipet sót, keményebb lesz a hab. A tojások sárgáját keverd habosra a cukorral, majd dolgozd hozzá a sütőporos lisztet, végül pedig nagyon óvatosan forgasd hozzá a fehérjét is. Rakd zsírral kikent, liszttel megszórt tepsibe vagy tortaformába a tésztát, majd a tetejére tedd a karikákra vágott banánt.

Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. Ne nyitogasd a sütőajtót legalább 15 percig. Amikor a széle kezd elválni a tepsitől, a teteje pedig szép piros, végezz tűpróbát. Ha a piskótába szúrt tű vagy fogvájó nem lesz maszatos, kiveheted a sütőből. 

A piskótát többféle gyümölccsel is kipróbálhatod, szilvával is isteni. Akár kompótot is tehetsz a sütibe. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések