Breaking News

Hirdetés

Egészben sült, narancsos, rozmaringos csirke: így lesz omlós, és fényes, ropogós a bőre

A narancs és a rozmaring együtt hihetetlenül jó, a sima sült csirkét is feldobhatod velük.
A narancsos-rozmaringos csirke akár ünnepi ebéd is lehet. Ha odafigyelsz egy-két dologra, az egészben sütött hús sem fog kiszáradni. Ha sütés előtt pácolod, közben pedig locsolod, igazán omlós és ízletes lesz. Fontos az is, hogy felvágás előtt pihentesd a csirkét legalább 10 percig. 

Hozzávalók:

1 db egész csirke
3 ág rozmaring
2 db narancs
1 db vöröshagyma
bors

Elkészítés:

A csirkét mosd meg, és törölgesd át papírtörlővel. Szórj rá borsot, sózd be jó alaposan, óvatosan a bőre alá is nyúlj be. A narancsot karikázd fel, vagy vágd kisebb darabokra, és tegyél belőle a rozmaringgal együtt a csirke belsejébe. Pihentesd fél-egy órán át a hűtőben, hogy az ízek jobban összeérjenek.

Ezt követően rakd a csirkét zsírral kikent tepsibe, locsold meg kevés vízzel, szórd mellé a maradék narancsot és a feldarabolt hagymát! Mehet mellé a megmaradt rozmaring is. Tedd 170 fokos sütőbe, és fóliázd le. Az egész csirkét kilónként körülbelül 40 percig süsd. Közben forgasd és locsold, hogy a hús egyformán puhuljon. Amikor a csirke puha, és könnyen belehatol a hegyes, éles kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. 

Ha szereted a csirkét, a fokhagymás változatot se hagyd ki! Külön combokat is süthetsz, de akár egészben is betolhatod a húst a sütőbe. 

Nincsenek megjegyzések