A paradicsomos-baconös csirkemell gyorsan elkészíthető, ízletes fogás, amely ebédre vagy vacsorára is jó ötlet.
A csirkemellet a lehető legváltozatosabban elkészítheted. Ha újdonságra vágysz, ezt feltétlenül próbáld ki! A sajt, a bacon és a paradicsom feldobja a semleges csirkét, és ezzel a módszerrel nem fog kiszáradni sütés közben. Nagy előnye még, hogy gyorsan, kevesebb mint egy óra alatt az asztalra teheted a remek főfogást.
Hozzávalók:
4 db csirkemell
15 dkg sajt
10 dkg bacon
3 db paradicsom
3 evőkanál olívaolaj
1 db vöröshagyma
só
bors
Elkészítés:
A paradicsomot vágd fel kisebb darabokra. Kevés olívaolajon dinszteld meg az aprított hagymát, majd dobd rá a paradicsomot. Süsd addig, amíg kicsit összeesik. A csirkemellet öblítsd le, és törölgesd át papírtörlővel. Sózd és borsozd meg ízlés szerint. Vagdosd be ujjnyi vastag kihagyásokkal, de arra ügyelj, hogy ne szúrd át teljesen a húst.
Rakd a csirkemelleket egy kevés zsiradékkal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba. A mélyedésekbe tégy bacont, a hús köré pedig paradicsomot. A tetejére szórj reszelt sajtot, locsold meg kevés vízzel, és fedd le fóliával. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 30-35 perc alatt. Ha a húsba könnyen beleszalad egy hegyes kés, kiveheted a sütőből.
0 Megjegyzések