A narancsos-marcipános süti omlós, illatos, puha, és egyáltalán nem tömény.
Akár a klasszikus gyümölcskenyér helyett is elkészítheted a marcipános-narancsos sütit. Nem kell keleszteni, csak összekeverni a hozzávalókat. A tetejére narancsléből és cukorból készíthetsz egyszerű mázat. Sokáig eláll, és napok múlva semmit nem veszít az élvezeti értékéből.
Hozzávalók:
25 dkg liszt
20 dkg cukor
10 dkg vaj
7 dkg marcipán
2 db tojás
1.5 dl tej
1 db narancs
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A marcipánt vágd kisebb darabokra, a narancsok héját reszeld le, a levüket facsard ki. A vajat robotgéppel habosítsd a cukorral, a vaníliával, majd egyesével dolgozd hozzá a tojásokat. Mehet a masszába a tej és a narancslé. Egy másik edényben keverd el a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a marcipánt és a narancshéjat. Forgasd a száraz keveréket a vajas elegyhez.
Dolgozd össze a masszát, és egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt kenyérformába vagy kisebb tepsibe. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 40 perc alatt.
0 Megjegyzések