Hirdessen itt

Női kosárlabda Euroliga - Sopronban nyert hét ponttal a Kurszk

A Sopron hazai pályán hét ponttal kikapott csütörtökön az orosz Dinamo Kurszktól a női kosárlabda Euroliga ötödik fordulójában.

Az előző idényben ezüstérmes soproniak eddigi legnehezebb mérkőzésükre készültek, ugyanis az áprilisi, soproni négyes döntő harmadik helyezettje várt rájuk, méghozzá minden eddiginél erősebb kerettel. A Dinamót erősíti a 24 éves amerikai Breanna Stewart, aki idén világbajnoki és WNBA-bajnoki címet szerzett, emellett az észak-amerikai liga legjobbjává is megválasztották. A kétszeres olimpiai és háromszoros világbajnok Tina Charles a világ egyik legjobb lepattanozója, és 2016-ban a WNBA legjobb dobója lett. Az európai sztárok közül a szerbekkel 2015-ben éppen Budapesten Európa-bajnok Sonja Petrovic emelkedik ki, aki olimpiai bronzérme mellett három Euroliga-trófeát is gyűjtött, és az előző idény legjobbja lett.

Lucas Mondelo spanyol vezetőedző együttese az áprilisi elődöntőben sorozatban 34 győzelem után kapott ki az Euroligában a szintén orosz - és későbbi aranyérmes - Jekatyerinburgtól, a jelenlegi szezonban pedig még ugyancsak vereség nélkül áll. A soproniak az előző idény alapszakaszában kétszer kikaptak a Kurszktól, így a két gárda különmérlege a csütörtöki összecsapás előtt 4/4 volt.

A vendégcsapat a mérkőzés elején megszerzett előnyét - 5-0-val nyitott - magabiztosan őrizte, a magyar bajnok viszont a kezdeti megilletődöttséget követően lőtávolon belül maradt. A második játékrész közepén a spanyol Roberto Iniguez irányította házigazdák átvették a vezetést, és a nagyszünetre minimális előnnyel (32-31) vonulhattak.

A fordulást követően több mint négy percig pontképtelennek bizonyult a Sopron, a harmadik negyedben 0-9-nél szerezte az első kosarát. Azt követően viszont kiegyenlített küzdelem folyt a parketten, a záró felvonás előtt döntetlen (46-46) volt az állás. A negyedik negyed közepén aztán bő egy perc alatt 7-0-s rohammal megléptek az oroszok, akik a végéig megéltek ebből az előnyükből.

A Sopron - amely egy hét múlva a török Hatayhoz látogat - két győzelemmel és három vereséggel várja a folytatást, a Dinamo Kurszk 5/0-s mérleggel áll.

Női Euroliga, B csoport, 5. forduló:
Sopron Basket-Dinamo Kurszk (orosz) 58-65 (12-16, 20-15, 14-15, 12-19)

A magyar csapat legjobb dobói: Zahui 15, Turner 12, Salvadores 10

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések