Az ünnephez illő kiszúrókkal könnyen karácsonyivá teheted az egyszerű linzereket.
A linzer igazi ünnepi klasszikus, ami karácsonykor sem hiányozhat az asztalról. Szinte mindenki szereti, és rengeteg módon formázhatod, díszítheted. Érdemes előre elkészíteni, hisz a tészta egy-két nap után még puhábbá, omlósabbá válik. Semmiképpen ne süsd túl, 10-12 perc alatt megpirul.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 db tojás
2 teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
lekvár
Elkészítés:
A lisztet szitáld át, keverd össze a sütőporral, a kétféle cukorral, add hozzá a vajat és a tojást, majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Ha a tészta összeáll, fényes és rugalmas, formázz belőle gombócot. Takard le fóliával, és tedd a hűtőbe legalább egy órára.
Pihentetést követően a tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki körülbelül fél centisre, és különféle karácsonyi kiszúrókkal szaggasd ki. Minden második lap közepét is kiszúrhatod. Rendezd a formákat sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 200 fokon süsd 10-12 percig. Várd meg, míg a linzerek kihűlnek, majd lekvárral ragaszd össze, és szórd meg porcukorral.
0 Megjegyzések