Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Lágy édesburgonya-püré dióval: végre egy finom köret, ami nem hizlal

Az élénk színű, fűszeres, selymes édesburgonya-püré nagyon ízletes és különleges köret. Remek alternatívája lehet a hagyományos krumplipürének.
Ha krumpli helyett édesburgonyát eszel a húsok mellé, garantáltan nem fogsz hízni. Ezt még cukorbetegek is fogyaszthatják. A rendkívül egészséges édesburgonya akár ünnepi fogások mellé is kiváló. Pulykához, halhoz, csirkéhez illik leginkább. Fűszerezve, selymesen senkinek sem fog csalódást okozni. A dió még jobban kiemeli karakteres ízét.  

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg édesburgonya
1 dl tej
1 dl tejszín
2 teáskanál vaj
1 teáskanál olívaolaj
1 teáskanál só
1 gerezd fokhagyma
1 késhegynyi szerecsendió
bors
dió

Elkészítés:

Az édesburgonyát pucold meg, vágd fel kisebb darabokra, és önts rá valamivel több vizet, mint amennyi ellepi. Főzd meg közepes lángon körülbelül 18-20 perc alatt. Amikor jó puha, vedd le a tűzről, és még melegen törd össze krumplinyomóval.

Fokozatosan öntsd hozzá a tejet, a tejszínt, az olívaolajat, add hozzá a vajat, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, majd krémesítsd botmixerrel. Tálaláskor szórd meg diódarabkákkal. Még finomabb lesz, ha előtte egy kicsit meg is pirítod. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések