A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Klub-vb: negyedszer is a világ tetején a Real Madrid (videó)

A Real Madrid 4-1-re győzött a házigazda Al-Ain ellen a klubvilágbajnokság Abu Dhabiban rendezett döntőjében. 
A döntő egyértelmű esélyese a címvédő Real Madrid volt, az Al-Ain esetében már az is csodának számított, hogy három mérkőzésen túljutva elverekedte magát a fináléig. 

A döntő első helyzetéből aztán a Real egyből megszerezte a vezetést, az aranylabdás Luka Modric révén.


A félidő hátralévő részében a Real egyértelműen dominálta a mérkőzést, ám sem az elődöntőben triplázó Gareth Bale, sem Karim Benzema nem tudta növelni a BL-győztes előnyét. 

A második játékrészre aztán fokozta a tempót a Real és Marcos Llrente bombájával gyakorlatilag eldőlt a világbajnoki kupa sorsa. 


A 78. percben aztán Sergio Ramos is beköszönt fejjel, a veterán spanyol hátvéd 20. trófeáját nyerte a madridi csapat színeiben. 


Az Al-Ain háromgólos hátrányban sem adta fel és szimpatikus vesztesként támadott a szépítésért amely össze is jött  Tsukasa Shiotani szépségdíjas fejesével. 


Az utolsó percben azonban a Real visszaállította a háromgólos különbséget, Vinicius lövésébe Yahia Nader szerencsétlenül ért bele és így öngólt vétett. 


A mérkőzést a Real Madrid 4-1 arányban nyerte meg. A madridi sztárcsapat 2014, 2016 és 2017 után lett ismét klubvilágbajnok, Toni Kroos pedig ötödik sikerét könyvelhette el (A német középpályás 2013-ban a Bayernnel is elhódította a trófeát.) 

Al-Ain–Real Madrid  1–4 (0–1)

Abu Dzabi, Zajed Sports City Stadion, 40 696 néző. V: Marrufo (egyesült államokbeli)
Al-Ain: Ejsza – M. Ahmad (Bandar, 63.), Fajez, K. Hasszan, Siotani – el Sahat, T. Doumbia, Jaszlam, Caio – Berg (N. Jahia, 75.), M. Abdulrahman. Vezetőedző: Zoran Mamic
Real Madrid: Courtois – Carvajal, S. Ramos, Varane, Marcelo – Modric, M. Llorente (Casemiro, 82.), Kroos (Ceballos, 70.) – L. Vázquez (Vinícius Júnior, 84.), Benzema, Bale. Vezetőedző: Santiago Solari
Gólszerzők: Siotani (86.), ill. Modric (14.), Llorente (60.), S. Ramos (79.), Jahja (91. – öngól)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések