Ha valami különlegesre vágyunk az ünnepi étkezéseknél, akkor ezzel az étellel garantáltan nem fogunk mellé!
Hozzávalók
1 db pulykamell
2 db zsemle
5 dkg füstölt szalonna
2 dkg vaj
3 db tojás
15 dkg darálthús
20 dkg gesztenye
1 csipetnyi szerecsendió
csipetnyi őrölt bors
2 evőkanál olaj
Elkészítés
Az étel elkészítését a zsemle beáztatásával kezdjük, majd utána a kinyomkodásával folytatjuk. Közben a szalonnát a zsírjára sütjük, valamint a vajat összekeverjük a tojásokkal, darálthússal és a gesztenyemasszával, majd az egészet megfűszerezzük.
A pulykamellett húsverő kalapáccsal kiverjük. Miután ez megtörtént a gesztenyét egyenletesen eloszlatjuk benne. Ha ezzel végeztünk a pulykamellet felcsavarjuk és megsózzuk, utána olajos alufóliába csavarva a forró sütőbe helyezzük. 45 perc elteltével már tálalhatjuk is az ínycsiklakdozó ételt.
0 Megjegyzések