Breaking News

Hirdetés

Fahéjas csillagok - Egyszerű, de nagyszerű!

Ki ne hallott volna erről a süteményről, amely az adventi időszak szerves része? 
Bár az elkészítése elég hosszú folyamat, de annál inkább nem okoz nehézséget. Megéri várni rá, hiszen az eredmény magáért beszél majd!

Hozzávalók

500g mandula
4 db (fehérje) tojás
1 csipet só
350g porcukor
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál fahéj

Elkészítés

Először is a tojásfehérjét verjük habbá, majd keverjük össze sóval, citromlével és cukorral, és egy részét tegyük félre, amelyre a mázhoz van szükség. A darált mandulát keverjük össze a fahéjjal, majd végül öntsük össze a habbal. Ha ezzel végeztünk, nyújtsuk ki a tésztát a deszkán 1 centiméteresre, és vonjuk be a maradék mázzal. Ezután hozzá foghatunk a tészta kiszaggatásához. 

A formát előtte mindig porcukorba mártjuk. A bevajazott sütőlapra ráhelyezzük a formákat, s egy éjszakán át száradni hagyjuk. Másnap reggel előmelegített sütőben 160 fokon, maximum 10 percig.

Egy karácsonyi tálon, szépen elrendzeve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések