Néhány változtatással az egyszerű pohárkrémet is ünnepivé teheted. Amilyen jól néz ki, olyan finom.
Ha nincs kedved egy újabb időigényes sütihez hozzáfogni, de még készítenél valamit a vendégeknek, a fahéjas-tejszínes pohárkrém jó döntés. Hamar végzel vele, a végeredményt pedig nem győzik majd dicsérni. Elrontani sem lehet, olyan egyszerű. Érdemes hozzá elővenni egy mutatós tálkát vagy poharat.
Hozzávalók 4 személyre:
A pohárkrémhez
40 dkg mascarpone
15 dkg mézeskalács
12 dkg cukor
3 dl habtejszín
2 csomag habfixáló
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál fahéj
A karamelles réteghez
10 dkg cukor
1 dl tejszín
1 teáskanál vaj
1 evőkanál víz
Elkészítés:
A cukrot szórd egy lábosba, add hozzá a vizet, és olvaszd, azaz karamellizáld meg. Amikor már szép aranybarna, öntsd hozzá a tejszínt, és add hozzá a vajat. Keverd simára, majd hűtsd ki. A tejszínhabot verd fel a fixálóval, és fokozatosan forgasd össze a mascarponéval. Ízesítsd fahéjjal, vaníliás cukorral, és keverd hozzá a cukrot is.
A mézeskalácsokat morzsold össze, és rakj belőle a poharak, tálkák aljába. Mehet rá egy réteg tejszínes krém, majd a karamell, újabb mézeskalács és a tetejére ismét krém kerül. Csorgathatsz még rá karamellt, díszítheted csillagánizzsal vagy akár fahéjjal, sőt, megszórhatod pillecukorral is. Rakd a hűtőbe legalább egy órára, és utána kínáld.

0 Megjegyzések