Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Darált húsos, sajtos csőtészta: ahogy az olaszok készítik a cannellonit

Ha a lasagne a kedvenced, a cannellonit is szeretni fogod. Főleg, ha fűszeres darált hússal töltöd meg, és leborítod paradicsomos szósszal.
A cannelloni az olaszok kedvenc csőtésztája, amit mindenféle finomsággal töltenek meg. Darált hússal, paradicsomos szósszal ugyanaz az ízvilág, mint amit már megszokhattál, a végeredmény mégsem mindennapi. A tésztát nem kell előfőzni, a sütőben lesz ideje megpuhulni. 

Hozzávalók:

A töltelékhez
50 dkg cannelloni
50 dkg darált hús
1 db vöröshagyma
bors

A szószhoz
30 dkg hámozott konzerv paradicsom
2 ág bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
bors

A tetejére
10 dkg sajt

Elkészítés:

A töltelékhez a vöröshagymát vágd apróra, dinszteld meg kevés zsiradékon, és rakd rá a darált húst. Kevergesd, amíg kifehéredik, majd sózd, borsozd ízlés szerint. Párold puhára, ha szükséges, önts hozzá kevés vizet. 

A szószhoz az aprított vöröshagymát kevés olajon dinszteld meg, és rakd hozzá a fokhagymát. Amikor kezd színesedni, mehet hozzá a paradicsom. Ízesítsd sóval, borssal, bazsalikommal, és főzd sűrű szósszá 15-20 perc alatt.  

A canneloniba kanalazz tölteléket. Egy tűzálló tálba önts paradicsomos szószt, és rakd a kis csöveket egymás mellé. A maradék szószt öntsd a tetejére. Reszeld rá a sajtot, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20-30 perc alatt. A végén petrezselyemmel is megszórhatod. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések