Breaking News

Hirdetés

A migrén legtermészetesebb kezelési módja

A nem halálos kimenetelű betegségek közül kevés olyan van, ami annyira meg tudná keseríteni az ember mindennapjait, mint a migrén. A rendkívül heves fejfájás kialakulásának oka nem ismert az orvosok előtt, mind genetikai, mind környezeti hatások szerepet játszhatnak benne - írja a Házipatika.com.
A migrénes fejfás a lakosság 10 százalékát érinti, általában váratlanul jön és esetenként nagyon hosszan kínozhatja a beteget. A fejfájáskísérő tünetei lehetnek a látászavar, a fényérzékenység és a mozgáskoordinációs problémák.

A fájdalom, ami többnyire féloldalasan jelentkezik, olyan mértékű, hogy az ember ki sem tud mozdulni a elsötétített szobából, és a fájdalomcsillapítók sem segítenek rajta. Ezért akik ilyen típusú fejfájástól szenvednek, semmiképpen sem tudnak olyan teljes életet élni, mint migrénmentes társaik.

Maga a migrén egyébként nem csak fejfájás, hanem idegi probléma, az agy körüli idegsejteket érinti, és csak utána jut be az agytörzsbe.

Az utóbbi évtizedekben a migrénes esetek száma drasztikusan megnőtt, ezért szinte biztosan kijelenthető, hogy a kevésbé egészséges élelmiszerek, valamint a felgyorsult, stresszel teli életmód felelős lehet a kínzó fejfájás kialakulásáért. Éppen ezért a migrénes fejfájás megelőzésének egyik legjobb módja a megfelelő életvitel, a rendszeres mozgás és az egészséges étkezés. A stresszfaktort természetesen nem olyan egyszerű kiküszöbölni, de törekedni kell rá, hogy elég időt tudjunk fordítani saját magunkra és a pihenésre.

A másik komoly 21. századi "betegség" a kevés folyadék fogyasztása, noha a hidratáltság fontosságáról már cikkek ezrei születtek. Mégis az emberek többsége nem iszik elég vizet napközben, ráadásul a folyadékbevitel sokszor merül ki valamilyen cukros üdítő fogyasztásában, ami nem segít, sőt kimondottan ártalmas is lehet. Napi 1,5-3 liter víz fogyasztása már jó eséllyel csökkenti a különböző fejfájások, így a migrén kialakulását is.

A kimerültség szintén fokozhatja a migrénrohamok gyakoriságát és erősségét, ezért a rendszeres és elégségesalvásszintén nagyon fontos az egészségünk szempontjából. A migrén megelőzésének hármas szabálya tehát nem bonyolult: együnk egészségesen, igyunk sokat és aludjunk eleget!

Nincsenek megjegyzések