Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



A klasszikus isler jól bevált receptje - Ez az omlós tészta titka

A népszerű házi islerek fantasztikusan puhák lesznek, a csoki pedig fényes és kemény.
Ha még nem próbáltad, meg fogsz lepődni, milyen könnyű elkészíteni az islert. Ne gyúrd a tésztát túl sokáig, mert akkor sütéskor könnyen szétesik. Legalább egy napig pihentesd a sütiket, hogy jól megpuhuljanak, és az ízek összeérjenek. A kész islereket díszítheted dióval vagy mogyoróval.

Hozzávalók:

Tésztához
25 dkg liszt15 dkg vaj8 dkg porcukor5 dkg darált dió10 dkg lekvár

Bevonóhoz
25 dkg étcsoki1 evőkanál olaj

Elkészítés:

A vajat morzsold össze a liszttel és a porcukorral, majd add hozzá a darált diót. Viszonylag gyorsan dolgozz, amint összeáll a tészta, takard le, és pihentesd egy órán át a hűtőben. Azt követően nyújtsd ki lisztezett felületen négy-öt milliméteresre, és szaggasd ki a tésztát tetszőleges méretű, kör alakú kiszúróval.

Rendezd a korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon nyolc-tíz perc alatt. Amikor a tészta elkezd pirulni, vedd ki a sütőből. Lekvárral ragaszd össze kettesével a korongokat. Várd meg, míg kihűlnek, majd az étcsokit olvaszd fel, és keverd hozzá az olajat. Mártsd bele a tésztákat, és rendezd sütőpapírral letakart tálra vagy tálcára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések