Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A forralt bor egészséges változata

Az ünnepi időszak egyik kedvelt itala a forralt bor - így készíthetjük el egészséges módon!
A hideg téli hónapokban különösen jól esnek a forró, fűszeres italok, de a forralt bornak már az illata is az ünnepi hangulatot idézi meg. A tél jellegzetes italának összetevői nemcsak ízük miatt népszerűek, hanem önmagukban is jó hatással vannak az egészségünkre.

Szegfűszeg

A szegfűszeg tartalmaz egy eugenol nevű anyagot, amely fájdalomcsillapító hatásáról ismert, ezért ízületi panaszokra, köszvényre, illetve a fibromyalgiára is kipróbálható. Kutatások szerint hatékony anyagcsere-serkentő, ezért azoknak, akik túlsúlyosak vagy éppen cukorbetegségben szenvednek, kifejezetten hasznos lehet a fogyasztása.

Fahéj

A fahéjat a középkor óta használja a népi gyógyászat, elsősorban krónikus köhögés és ízületi fájdalmak enyhítésére. Gyógyhatását azóta több kutatás is igazolta: a jellegzetes ízű fűszer segíthet stabilizálni a vércukorszintet, csökkenti a cukorbetegség kialakulásának veszélyét, sőt az agyunkra is jó hatással van.

Bor

A túlzott alkoholfogyasztás óriási problémát jelent Magyarországon, ezért - bármilyen recepttel készüljön - a forralt bort is csak mértékkel javasolt fogyasztani. Kis mennyiségben fogyasztva azonban több okból is remek hatással van a szervezetre: jót tesz a szívnek, segít megelőzni bizonyos betegségek kialakulását, segíthet a fogyásban, és a kedélyünk is jobb lesz tőle.

Forralt bor: így készítsük egészségesen

A vásárokban árusított forralt bor elsődleges problémája, hogy rengeteg benne a cukor, amellyel sok esetben a fűszerek hiányát és a bor rossz minőségét is kompenzálják. Ha otthon, egészséges módon készítenénk el az italt, használjunk például nádcukrot, de ezt is csak mértékkel, hogy ne nyomja el a többi összetevő ízét! Íme egy recept, amelyet érdemes otthon kipróbálni!

Hozzávalók:

1 liter bor (ízlés szerint vörös vagy fehér), 1 rúd fahéj, 5 szegfűszeg, 2 szegfűbors, 8 dkg nádcukor, fél citrom, esetleg narancs,

Elkészítés:

A bort egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a fűszereket, majd felforraljuk. Ha már forr, érdemes elzárni alatta a gázt, ha ugyanis tovább hevítjük, a bor is elveszíti jellegzetes aromáját. Vágjuk fel a választott gyümölcsöt (a citrom és a narancs íze is jól illik hozzá), és adjuk hozzá az italhoz. Hagyjuk egy kicsit állni, majd poharakba kiöntve fogyasztható az ital - írja a Házipatika.com.

Ezt a lehetőséget ne szalaszd el: jelentkezz az ingyenes Fitness oktatóképzésre

Döntsd le a saját korlátaidat és jelentkezz az Aerobix Fitness ingyenes edzőképzésére a fotó alatti űrlap kitöltésével. Amennyiben téged nem érdekel a lehetőség, egy megosztással eljuttathatod azokhoz, akiknek talán így segítesz elérni céljaikat, álmaikat. Ismerd meg az AEROBIX PROGRAMOT és gyere el az INGYENES OKTATÁSRA, és válaszd ki a neked megfelelő IDŐPONTOK valamelyikét, hogy egy sikeres MARKETINGGEL egy a jövődet is meghatározó KARRIERT építhess magadnak!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések