Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sütőtökös cicege, ahogy kedvenc őrségi vendéglőnkben készítik

Össze sem tudod számolni, hányféle cicegét vagy tócsnit süthetsz. Ez kicsit édesebb, mint a krumplis változat.
A cicegét többféle néven ismerheted, az ország minden pontján egy kicsit másként is készítik. Ez az őrségi változat nem fog csalódást okozni. A tököt nem kell megsütni, nyersen, reszelve kerül a masszába. Kínálhatod sajttal és tejföllel, tökmagolajjal, pirított tökmaggal. Köretként is érdemes számításba venni. 

Hozzávalók:

50 dkg sütőtök
5 dkg liszt
1 db tojás
1 db vöröshagyma
1 késhegynyi szerecsendió
1 mokkáskanál kömény
bors
olaj

Elkészítés:

A sütőtököt öblítsd le, és akár héjastól is lereszelheted nagyobb lyukú reszelőn. Rakd hozzá a lisztet, a tojást, az apróra vágott vöröshagymát, és ízesítsd sóval, borssal, köménnyel, szerecsendióval.

Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és rakj bele két evőkanálnyit a sütőtökös masszából. Egy kicsit lapogasd szét, és süsd közepes lángon. Fordítsd át, hogy egyenletesen süljön. Amikor szép piros, szedd ki, és csepegtesd le papírtörlőn. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések