A kelbimbó talán a leginkább megosztó zöldség, ami létezik. Ha a gyűlölők táborába tartozol, annak két oka lehet: az egyik, hogy szuperízlelő vagy, a másik, hogy egyszerűen nem etted még sütőben sütve.
Ha az első típusba tartozol, akkor büszke lehetsz különleges ízlelőbimbó állományodra, ha viszont a másodikba, még segíthetünk az ellenszenv visszafordításán.
Hozzávalók:
kelbimbó 500 gramm
olíva olaj 2 evőkanál
nagy szemű só 2-3 csipet
tejföl 2 deciliter
Leírás:
A bimbókat megtisztítom, szárukat levágom. A sütőt előmelegítem 200 fokosra. A kelbimbókat egy tálba teszem, meglocsolom olíva olajjal és megszórom nagy szemű sóval. Alaposan elkeverem, hogy mindenütt egyenletesen bevonja őket az olaj. Sütőlapra terítem a kelbimbókat, majd a sütőbe tolom, és addig sütöm, míg kívülről kissé meg nem pirulnak, belül pedig puhák lesznek. Hideg tejfölbe mártogatva eszem.
0 Megjegyzések