A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Régimódi, kávéházi csokitorta: a titok a főzött krém

A csokitorta finom, puha, olajos piskótából készül, a bele kerülő tejszínes krém csábítóan selymes, és nagyon finom.
Ha a csokit is csokival ennéd, akkor ezt a tortát mindenképpen el kell készítened. Ezzel bármilyen ünnepi alkalmat feldobhatsz, hisz kicsik és nagyok is rajonganak érte. A házi legalább olyan jó, mint a cukrászdai változat. A gazdag csokiíz és a pihe-puha kakaós tészta találkozásából csak igazán jó dolog sülhet ki.  

Hozzávalók 16 szelethez:

Tésztához
8 dkg cukor
4 dkg liszt
4 dkg keményítő
2 db tojás
1 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor
3 evőkanál víz

Krémhez
20 dkg kristálycukor
15 dkg vaj
10 dkg étcsoki
2 dl főzőtejszín
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál kakaó

Tetejére
10 dkg étcsoki
1 evőkanál olaj

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat válaszd ketté, a fehérjét a hideg vízzel verd kemény habbá, közben szórd bele a cukrot. Egyenként add hozzá a tojássárgákat, majd szitáld bele a keményítővel, a kakaóporral és a sütőporral elkevert lisztet. 

Egy 26 centi átmérőjű sütőformát bélelj ki sütőpapírral, és simítsd bele a tésztát. Előmelegített sütőben süsd körülbelül 20-25 percig. Ha a tészta kész, tehát a sütibe szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Hagyd a formában kihűlni.

A krémhez a tejszínt öntsd egy lábosba, add hozzá a cukrot, a vaníliát, és állandóan kevergetve melegítsd forráspontig. Húzd le a tűzről, rakd hozzá a kisebb darabokra tördelt, jó minőségű étcsokit, és szórd hozzá a kakaót. A puha vajat keverd habosra, majd több részletben dolgozd a tejszínhez.

A kihűlt piskótát vágd két-három részre, és kend meg a krémmel. Gőz felett olvaszd fel a tetejére az étcsokoládét, majd add hozzá az olajat, és dolgozd egyneművé. Gyorsan kend a süti tetejére és oldalára. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések