A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csábító, meggyes, krémes piramis leveles tésztából: így lesz tökéletes a forma

A meggyes, krémes piramis egyszerűbb süti, mint ahogy az elsőre látszik. Érdemes egy nappal fogyasztás előtt elkészíteni.
A meggyes, krémes piramis, amilyen mutatós, olyan finom. Ünnepi alkalmakra is kiváló. Külön jó ebben a receptben, hogy nem kell a tésztakészítéssel bajlódni, és a krémet sem kell főzni. Azért pihentesd legalább nyolc-tíz órán át, hogy megpuhuljon, és az ízek is jól összeérjenek.

Hozzávalók:

55.5 dkg nyújtott leveles tészta (2 csomag)
70 dkg meggy
65 dkg tejföl
20 dkg porcukor
10 dkg étcsoki
2 csomag habfixáló
2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

Az előre nyújtott leveles tésztát csomagold ki, és hosszában vágd öt egyenlő, körülbelül öt centi széles csíkra. Ezekre sorakoztasd egy sorba a megmosott, lecsepegtetett és kimagozott meggyet. Csavard fel, mint a rétest enyhén lisztes kézzel. A széleknél jól csípd össze, nehogy szétnyíljon a tészta sütés közben. Rendezd a rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejüket szurkáld meg sűrűn fogvájóval, és rakd előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon aranybarnára körülbelül 15-20 perc alatt.

A krémhez a tejszínt verd kemény habbá a fixálóval és két evőkanál porcukorral. Részletekben adagold hozzá a tejfölt, a vaníliát és a maradék cukrot. Állítsd össze a sütit. Egy tálcára rakj egymás mellé négy rúd tésztát, és kend meg jól a krémmel. Erre három, majd kettő, végül pedig egy rúd kerül. A rétegek közé mindig kenj krémet. A maradék tejszínes masszával vond be az oldalát, és tedd a hűtőbe legalább egy éjszakára. Tálalás előtt szórd meg reszelt csokival.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések