Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Nagyon tejszínes sztracsatellatorta, aminek képtelenség ellenállni

A csodás sztracsatellatorta alapja egyszerű piskóta, amit a lágy, vaníliás krém és a jó adag tejszínhab tesz igazán ellenállhatatlanná.
A tejszínhabos sütik rajongóinak a sztracsatellatorta telitalálat. A piskótát sem bonyolult megsütni, a krémet pedig gyerekjáték elkészíteni, hisz nem kell főzni. Annak ellenére, hogy sok tejszín kerül bele, a töltelék könnyed lesz. Tökéletes lezárása lehet bármilyen családi ebédnek, de alkalmakra is elkészítheted. 

Hozzávalók 16 szelethez:

A piskótához
6 db tojás
6 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaó
1 csomag sütőpor

A krémhez
4 dl tej
3 dl tejszín
1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
5 dkg csokiforgács

A bevonáshoz
15 dkg mascarpone
2 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
csokiforgács

Elkészítés:

A tojások fehérjét verd kemény habbá, közben adagold hozzá a cukrot. Add hozzá a tojássárgáját, és habverővel, alacsony fokozaton dolgozd hozzá a felvert fehérjéhez. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a kakaóval, és kanalazd a masszába. A sima tésztát öntsd sütőpapírral bélelt tortaformába, és előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. 

Közben készítsd el a krémet. A főzés nélküli pudingport keverd simára a hideg tejjel, dolgozd össze a kemény habbá vert tejszínnel, és szórd hozzá a csokiforgácsot. Ha a piskóta kihűl, vágd ketté, és kend meg a vaníliás krémmel. A tejszínt öntsd egy tálba, és verd fel a fixálóval nagyon kemény habbá. Még stabilabb lesz a krém, ha mascarponét is keversz hozzá. Töltsd habzsákba, és vond be vele a tortát. A tetejét csokiforgáccsal vagy dekorgyönggyel díszítsd. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések