A kókuszkrémes, csokis sütit egyszerűbb elkészíteni, mint egy piskótát, és mindenki rájár majd.
A kókuszreszelék viszonylag olcsó, és nagyon jó dolgokat hozhatsz ki belőle. Sok csokival még csábítóbb. Nem nehezebb elkészíteni, mint egy muffint, hiszen csak össze kell keverni a száraz és a nedves hozzávalókat. A tésztát percek alatt összeállítod, és a kókuszos krémmel is gyorsan végzel.
Hozzávalók:
A tésztához
22 dkg liszt
20 dkg cukor
3 db tojás
1.5 dl étolaj
5 dkg étcsoki
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál baracklekvár
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet só
A krémhez
1 csomag kókuszos pudingpor
7 dkg kókuszreszelék
3 dl tej
3 evőkanál cukor
A tetejére
10 dkg étcsoki
1 evőkanál vaj
Elkészítés:
A csokit olvaszd fel vízgőz felett. A tojásokat keverd össze a cukorral, az olajjal, majd add hozzá az olvasztott csokit és a lekvárt. Szitáld hozzá a kakaóval, a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval mixelt lisztet. A masszát simítsd egy sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe, és 180 fokos sütőben süsd meg körülbelül 30 perc alatt.
A krémhez a pudingport keverd csomómentesre a tejjel, majd rakd hozzá a cukrot, és kevergetve, kis lángon főzd sűrűre. Még melegen add hozzá a kókuszreszeléket.
A tésztát vágd ketté, és töltsd meg a kókuszos krémmel. A tetejére vízgőz felett olvaszd fel az étcsokit, keverd hozzá a vajat, majd kend gyorsan a süti tetejére.
0 Megjegyzések