A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kész vége! Összeomlott az ENSZ migrációs stratégiája!

Összeomlott az ENSZ migrációs csomagja! Az USA, Ausztrália és Magyarország után Csehország, Lengyelország, Horvátország valamint Ausztria is elutasítja az illegális bevándorlást és nem csatlakoznak az ENSZ migrációs csomagjához!
Az USA, Ausztrália és Magyarország már korábban bejelentette, hogy nem csatlakoznak az ENSZ migrációs csomagjához, mivel elutasítják az illegális bevándorlást és nem hajlandók “menekülteket” befogadni! Hozzájuk csatlakozott most Csehország, Lengyelország valamint Ausztria, sőt Horvátország sem írja alá. Mi több, fenntartásainak  hangot adott Dánia és Svájc is.

Mint már megírtuk, az Osztrák kancellár Sebastian Kurz még szerda este jelentette be, hogy Ausztria nem támogatja a paktumot, valamint azt, hogy a migrációnak csak negatív globális vonzatai vannak, így azt Ausztria elutasítja!

Arról is írtunk már, hogy Andrej Babiš Csehország miniszterelnöke egy nappal korábban magabiztosan jelentette be, hogy Prága nem csatlakozik az ENSZ migrációs csomagjához és elutasítja a kötelező elosztást. Mint elmondta:
“a migránsok befogadása és a migráció kezelése azoknak az országoknak a feladata, akik nemhogy nem akarták megállítani, hanem szándékosan segítették is a bevándorlást”!
A Cseh parlament jövő héten fogja tárgyalni ezt a kérdéskört, ahol borítékolható, hogy a kormánypárti többség elfogja fogadni a miniszterelnök javaslatát és elutasítják a migrációs csomagot!

Úgy tűnik tehát, hogy az ENSZ migrációs csomagja megbukik, hiszen elindult egy lavina, amihez egyre többen csatlakoznak. Most épp a lengyelek és a horvátok.

A lengyelek is velünk tartanak: nem csatlakoznak az ENSZ migrációs csomagjához

Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő az Angela Merkel német kancellárral közösen megtartott varsói sajtóértekezleten jelentette be, hogy Lengyelország minden jel szerint nem csatlakozik az ENSZ globális migrációs csomagjához.

Nagyon valószínű, hogy Ausztriához vagy Csehországhoz, illetve az Egyesült Államokhoz hasonlóan nem csatlakozunk az ENSZ globális migrációs csomagjához” – jelentette ki Morawiecki a lengyel-német kormányközi konzultációt követő sajtókonferencián.

Álláspontját azzal indokolta, hogy Varsó számára prioritást jelent a határvédelemre és a migrációra vonatkozó, nemzeti hatáskörű szabályozás. Hozzáfűzte: az Európai Tanács fórumán viszont Lengyelország segíteni akarja a feszültségek csökkentését a migráció forrásainál nyújtott segítség révén.

A horvát államfő sem írja alá az ENSZ migrációs paktumát

Kolinda Grabar-Kitarovic, Horvátország jobboldali és bevándorlásellenes köztársasági elnöke tegnapelőtt jelentette be, hogy hazája biztosan nem fogja aláírni a paktumot.

Grabar-Kitarovic döntését azzal indokolta, hogy a csomag az illegális migrációt segítené elő. A horvát államfő szóvivőjén, Ivana Crnić-on keresztül megerősítette álláspontját.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések