A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres, sült birsalma mézzel sütve: az egészséges desszert

A birsalma fanyar ízét a méz és a kellemes fűszerek jól ellensúlyozzák.
Édes, fűszeres, és rögtön szétolvad a szádban: a sült birsalma egyszerűen ellenállhatatlan. Az év utolsó gyümölcse egészséges, igazi vitaminbomba, és az emésztést is segíti. Nyersen a birsalma nem okoz élvezetet, sütve viszont isteni. Vaníliás fagyival, magvakkal tovább fokozhatod az élvezetet, bár akkor már diétáról nem beszélünk.

Hozzávalók:

4 db birsalma
8 teáskanál méz
4 db szegfűszeg
1 dl fehérbor
2 rúd fahéjdió vagy mogyoró

Elkészítés:

A birsalmát mosd meg, vágd ketté, a sérült részeket és a magházat éles késsel távolítsd el. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és rakd bele az almákat. A fehérbort öntsd egy kis lábosba, keverd össze a fahéjjal és a szegfűszeggel, majd melegítsd forráspontig. Locsold meg vele a birsalmákat.

Told forró sütőbe, és 170 fokon süsd 40 percig. Ekkor az almákba rakj egy-egy teáskanál mézet, mehet még bele akár dió vagy mogyoró is. Told vissza a sütőbe körülbelül 15 percre. Tűszúrással ellenőrizd, hogy a birsalma elég puha-e. Ha igen, vedd ki a sütőből. Ellenkező esetben süsd tovább. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések