Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fügével töltött sertéssült: baconben sütve még finomabb

A füge édes íze és a fűszeres, sós hús remekül passzolnak egymáshoz. A töltött sertéssült tökéletes választás, ha együtt eszik az egész család.
A fügével töltött, egészben sült sertéskaraj egy igazán laktató és kiadós étel, ami hidegen és melegen egyformán finom. Ha jól készíted el, szaftos és omlós lesz, a gyümölcstől pedig kicsit édeskés. Egyáltalán nem macerás, főleg, ha a hentes átszúrja a húst. Sertésből és karajból is készítheted.

Hozzávalók:

1.5 kg sertéscomb vagy sertéskaraj
20 db aszalt füge
10 dkg bacon
3 dl száraz fehérbor
2 ág rozmaring
2 gerezd fokhagyma
bors

Elkészítés:

A húst sózd és borsozd be, majd éles kés hegyével több helyen szurkáld meg. A nyílásokba rakj fokhagymagerezdeket. A közepébe vágj körülbelül három-négy centi széles lyukat, és töltsd meg a fügével. A bort keverd össze a rozmaringgal, a sóval, a borssal, és a húst locsold meg a fűszeres borral. Sütés előtt fedd be a húst baconszeletekkel.

Tedd forró sütőbe legalább két órára. Süsd először 200 fokon 15 percig, majd utána csökkentsd a hőmérsékletet 160 fokra. Közben locsolgasd a fűszeres, boros keverékkel. Ha a sertés puha, könnyen beleszalad a hegyes kés, vedd ki a sütőből. Mielőtt felszeletelnéd, legalább 15 percig pihentesd.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések