A tiramisu ízvilágát idézi ez a mutatós, krémes és nagyon finom torta. Az elkészítése nem jelenthet gondot.
A hamis tiramisutorta rendkívül jól mutat az ünnepi asztalon is. Az alapja sima, puha piskóta, a mascarponéhoz pedig a tojás helyett tejszínhab kerül. Így is nagyon krémes lesz. Érdemes egy nappal a tálalás előtt elkészíteni, hisz jót tesz neki, ha pihenteted a hűtőben. Tálalás előtt díszítsd gyümölcsökkel is!
Hozzávalók 16 szelethez:
Tésztához
20 dkg liszt
16 dkg cukor
8 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
Krémhez
25 dkg mascarpone
8 dkg porcukor
2 dl tejszín
2 dl kávé
Tetejére
kakaópor
Elkészítés:
A tortaalaphoz a tojásokat válaszd ketté. A fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. Amikor elkezd fehéredni, kanalanként rakd hozzá a cukrot, majd a vaníliát és a tojássárgáját. Végül óvatosan forgasd hozzá a sütőporos lisztet. Ekkor már csak fakanalat használj, nehogy megtörjön a hab. Egy kapcsos tortaformát bélelj ki sütőpapírral, majd öntsd bele a homogén masszát. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizd, ha a piskótába szúrt tűt üresen húzod ki, elkészült. Vedd ki a hűtőből, majd várd meg, míg kihűl.
A krémhez a mascarponét keverd ki a porcukorral. A tejszínt verd kemény habbá, majd forgasd óvatosan a mascarponéhoz. A piskótát vágd két vagy három részre, locsold meg a tésztát a kávéval, majd töltsd meg a krémmel. A maradékot kend az oldalára és a tetejére. Tedd a hűtőbe legalább kettő-négy órára. Tálalás előtt szórd meg kakaóval.
0 Megjegyzések