A sütőtökös rizottó igazán izgalmas, kellemesen krémes, köretként és egytálételként is megállja a helyét.
Az egészséges sütőtök rendkívül változatosan elkészíthető, még a rizottóhoz is illik. Az olaszok egyenesen imádják. A siker egyik titka a megfelelő rizottórizs kiválasztása. Továbbá állj végig mellette, érdemes gyakran kevergetni, és ne egyszerre, hanem több részletben öntsd hozzá a levet. A parmezánt se hagyd le róla!
Hozzávalók:
20 dkg sütőtök
20 dkg rizs
8 dl víz
5 dkg parmezán
2 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1.5 dl fehérbor
1 db vöröshagyma
1 db leveskocka
1 mokkáskanál kakukkfű
bors
só
zöldfűszerek
Elkészítés:
A sütőtököt mosd meg, kockázd fel, és főzd vagy süsd puhára. Szedd le a héját, és még melegen nyomkodd szét. A kétféle hagymát vágd fel apróra, majd forró olajon pirítsd meg. Add hozzá a rizst, és kevergetve süsd egy kicsit. Öntsd fel a borral, majd, amikor azt magába szívja a rizs, több részletben adagold hozzá a vizet. Morzsold hozzá a leveskockát, ízlés szerint sózd és borsozd meg, majd szórd hozzá a kakukkfüvet. Kis lángon, többször megkeverve főzd puhára körülbelül 15 perc alatt.
Forgasd hozzá a sütőtököt és a vajat. Még forrón, parmezánnal, zöldfűszerekkel megszórva tálald.
0 Megjegyzések