Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Meggyes piskótás linzer szelet, ma sütős hangulatom volt és valami finomat készítettem!

Ha már unod a megszokott recepteket, érdemes ezt a finomságot elkészíteni, mi egyszerűen nem tudunk betelni vele.
HOZZÁVALÓK
a linzer alaphoz:
30 dkg finomliszt
10 dkg margarin
5 dkg zsír
½ sütőpor
1 tojás sárgája
1 jó evőkanál tejföl

A töltelékhez:
50 dkg magozott meggy /házi cukrozott meggy/
1 kk fahéj
1 ek keksz morzsa
A tetejére piskóta:
2 db tojás
2 evőkanál cukor
2 ek liszt

ELKÉSZÍTÉS:

A linzer alapot összegyúrjuk. 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük. A tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk és a tepsibe helyezzük. Megszórjuk morzsával.A lecsepegtetett meggyet megszórjuk fahéjjal és a tésztára szórjuk.

A sütőt 180 fokra előmelegítettük és a tésztát 15 percet elősütjük.
Ekkor kivesszük a sütőből.

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzá keverjük a lisztet is. A meggyen szépen eloszlatjuk. További 12 percet sütjük még.
Ha kihűlt, szeleteljük. Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések