Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Krémes svéd mandulatorta: így készítsd el otthon az ikeás kedvencet

A híres, mennyei svéd mandulatortából akkor is ehetsz, ha gluténmentes diétán vagy.
Nem csak a bútoráruházban kaphatsz isteni mandulatortát. Már otthon is könnyedén megsütheted a méltán népszerű, kényeztető édességet. Ne lepődj meg, nem lesz túl magas, de az eredeti torta sem vastag. Hagyd állni legalább négy órát, hisz a krémtől sokat puhul a tészta. 

Hozzávalók 12 szelethez:

Az aljához
18 dkg darált mandula
12 dkg cukor
5 db tojásfehérje
1 csipet só

A krémhez
15 dkg vaj
12 dkg cukor
5 db tojássárga
1.5 dl habtejszín
1 evőkanál étkezési keményítő

A tetejére
8 dkg mandulaforgács

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjéket egy csipet sóval verd kemény habbá. Fokozatosan add hozzá a cukrot, majd több részletben a darált mandulát is. Öntsd a masszát sütőpapírral bélelt kisebb tortaformába, és forró sütőben, 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt.  

A krémhez a tejszínt öntsd egy lábosba, rakd hozzá a tojássárgákat, a porcukrot és a keményítőt. Vízgőz felett, állandóan kevergetve főzz belőle sűrű krémet. Ha az állaga olyan, mint a pudingé, húzd le a tűzről. Várj kicsit, míg hűl, majd részletekben dolgozd hozzá a vajat is.

Vágd ketté a tortát, kend meg a kihűlt krémmel, majd vond be vele a tetejét és az oldalát is. Végül szórd meg mandulaforgáccsal. Tedd a hűtőbe legalább négy órára, hogy a krém megdermedjen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések