A kicsit szárazabb sütikkel csodát tesz a sűrű, fűszeres narancsszósz.
Az egyszerűen elkészíthető narancsszósz sokoldalúan felhasználható. Jól illik a palacsintákhoz, gofrira, süteményekre. Ha önmagában, pohárban tálalod, érdemes dupla adagot készíteni. Rétegezheted is mascarponés vagy túrós krémmel, kínálhatod tejszínhabbal.
Hozzávalók:
15 dkg vaj
10 dkg cukor
4 db narancs
1 evőkanál étkezési keményítő
1 mokkáskanál fahéj
1 késhegynyi szegfűszeg
Elkészítés:
Az egyik narancs héját alaposan mosd meg, dörzsöld meg, majd reszeld le. Lehetőleg bio változatot használj. Facsard ki a gyümölcsök levét. Öntsd egy lábosba, rakd hozzá a cukrot, és tedd hozzá a reszelt héjat. Ízesítsd fahéjjal és szegfűszeggel. Forrald pár percig, majd a keményítőt kevés hideg vízzel keverd simára, és öntsd a narancsléhez. Kevergetve, körülbelül öt perc alatt főzd sűrűre. Keményítő helyett vaníliás pudingot is tehetsz hozzá. Több részletben rakd hozzá a vajat. Addig kavard, amíg sűrű nem lesz. A vége felé tedd hozzá a narancs húsát is. Ha gyermekek nem esznek belőle, narancslikőrt is önthetsz hozzá, sokat dob rajta.
0 Megjegyzések