A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zöldfűszeres, sült paradicsom: grillen, serpenyőben vagy sütőben is készítheted

Napérlelte, édes paradicsomból a legfinomabb ez a mediterrán ízvilágú, könnyű étel.
Hozd ki a legtöbbet a paradicsomból! Most nagyon finom, illatos, ízes, lédús. Sütve, zöldfűszerrel önmagában is remek, de kínálhatod köretként, és kevés munkával izgalmas salátát is készíthetsz belőle. Mindegy, hogy koktél-, saláta- vagy sárga paradicsom van kéznél, dobd nyugodtan a sütőbe. Kevés feta, mozzarella vagy parmezán sajt jól megy hozzá. 

Hozzávalók:

50 dkg paradicsom
10 dkg sajt
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál oregánó
1 ág rozmaring
bors

Elkészítés:

A paradicsomot mosd meg, majd itasd le róla a nedvességet egy papírtörlővel. Ha koktélparadicsomot használsz, vágd ketté. Ha nagyobb, karikázd vagy szeleteld fel. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, bazsalikommal, de használhatsz más zöldfűszert, oregánót, rozmaringot vagy akár petrezselymet. 

Rendezd a paradicsomokat sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg a fűszeres olívaolajjal. Dugd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 15-20 perc alatt. Félidőben rakd rá a sajtot. Serpenyőben készítve csökken a sütési idő. Ha elöl van a grillsütő, akár azt is bevetheted. Akkor jó, ha a paradicsom széle ropogós. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések