Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Zamatos szilvás-mandulás pite - Nagy őszi kedvenc a nagyi konyhájából

Az ősz nem múlhat el szilvás pite nélkül. Próbáld ki mandulával!
A házi készítésű piték felülmúlhatatlanok. Az omlós tésztára tökéletesen illik a színes, lédús töltelék. A mandula csak fokozza az élvezetet. Már a látvány elnyeri mindenki tetszését. A szilvás-mandulás pitét szegfűszeggel, gyömbérrel vagy akár almával is kipróbálhatod.

Hozzávalók 12 szelethez:

TÉSZTA 
30 dkg liszt 
18 dkg vaj 
6 evőkanál hideg víz 
3 evőkanál porcukor

TÖLTELÉK 
40 dkg szilva 
10 dkg mandulaforgács 
3 evőkanál cukor 
1 citrom fahéj

Elkészítés:

A lisztet gyors mozdulatokkal morzsold össze a kisebb darabokra vágott hideg vajjal, majd fokozatosan add hozzá a cukrot és a vizet. Az egészet jól gyúrd össze. Nem baj, ha kicsit ragacsosnak találod az állagát, mert hűtőbe téve, 15-20 perc pihentetés után tökéletes lesz.

Közben a szilvát mosd meg, vedd ketté, és a magokat szedd ki. Keverd össze a cukorral, a fahéjjal, a citrom levével. A tésztát lisztezett felületen nyújtsd akkorára, mint a pitesütő tálad. Helyezd bele, öntsd rá a gyümölcsös tölteléket, majd kevés vízzel spricceld meg a tetejét, és szórj rá cukrot. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül 20 percig. Ekkor szórd meg mandulaforgáccsal, és süsd még 15-20 percig.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések