A körtés-vaníliás táskát 30 perc alatt az asztalra tudod varázsolni, ráadásul senkinek nem jelenthet kihívást.
Ha gyorsan sütnél valami igazán finomat, akkor a körtés-vaníliás táska receptje pont kapóra jön! Ez a süti lehet remek tízórai vagy akár vendégváró is. A pékek szeretik kispórolni belőle a tölteléket, így otthon pakold meg jól. A bolti leveles tészta ezúttal is nagy segítségedre lesz.
Hozzávalók 8 darabhoz:
1 csomag leveles tészta
4 evőkanál cukor
3 dl tej
2 db közepes körte
1 csomag vaníliás pudingpor
1 db tojás
Elkészítés:
Először a krémet készítsd el a szokásos módon. Tehát a pudingport keverd csomómentesre kevés tejjel. A maradék tejet tedd fel főni, majd add hozzá a cukrot. Amikor elkezd forrni, öntsd bele a pudingot, és kevergesd addig, amíg besűrűsödik, majd húzd le a tűzről. Amíg a puding hűl, a körtét pucold meg, és vágd fel tetszés szerint. Dobd forrásban lévő vízbe, és főzd két percig. Szűrd le, majd csepegtesd le.
Ha szükséges, a leveles tésztát nyújtsd ki, majd vágd nyolc-tíz egyforma négyzetre. Mindegyik közepére kanalazz a krémből, és rakj rá körtét. A széleket kend meg a felvert tojással, és hajtsd össze, tehát formázz batyukat. Kicsit nyomkodd is meg, nehogy a tészta szétnyíljon sütés közben. Pakold a táskákat sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejüket is kend meg a tojással. Előmelegített sütőben süsd aranybarnára 15-20 perc alatt.
0 Megjegyzések