Hirdessen itt

Tepsis, paradicsomos-paprikás csirkecomb: az utolsó falatig leszopogatod

A paradicsomos-paprikás csirkecomb kiadós, ízletes, és nem is tudnád elhibázni. Újra és újra el fogod készíteni.
Ha a tepsis húsokat részesíted előnyben, ettől a paprikás-paradicsomos csirkecombtól is biztosan összefut a nyál a szádban. Omlós, szaftos, és nem túl időigényes elkészíteni. Tökéletes mellé a rizs vagy bulgur, de krumplival is kitűnő. Míg a sütőben sül, addig bármelyiket össze tudod dobni.
 

Hozzávalók:

1 kg csirkecomb
30 dkg koktélparadicsom
20 dkg paradicsompüré
10 dkg olivabogyó
0.5 dl olaj
1 ág rozmaring
bors
bazsalikom

Elkészítés:

Jó alaposan öblítsd le a zöldségeket és a combokat. A koktélparadicsomokat vágd félbe, a paprikákat csumázd ki, karikázd fel. Keverd össze az olajat a sóval, a borssal és az aprított bazsalikommal, majd forgasd bele a csirkecombokat. Kevés zsiradékkal kenj ki egy tepsit, és fektesd bele a húsokat, oszlasd el rajtuk a zöldségeket, és kend el rajtuk a paradicsompürét. Rakj még hozzá rozmaringot. Locsold meg kevés vízzel.

Dugd be előmelegített sütőbe fél órára, majd dobd rá az olívabogyót. Süsd még 15-20 percig. Amennyiben szükséges, a végén nagyobb lángon piríthatod is. Ha könnyen belemegy a hústű, és nem folyik ki belőle zavaros lé, kiveheted. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések