A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ragacsos, csokis, szilvás süti: ebből nem tudsz eleget sütni

Ha édesszájú vagy, a csokis-szilvás sütit ne hagyd ki! Ennél egyszerűbb nem is lehetne a hétvégi desszert.
Az időszak nagy kedvence a lédús, mégis kalóriaszegény szilva. Süss belőle minél többféle finomságot! A kevert tésztát is feldobja, és a desszert nem is állít nagy kihívás elé. A tetejére kerülő szilvalekvártól finom ragacsos lesz. Már a látványa elcsábít mindenkit, hát még az íze! 

Hozzávalók:

30 dkg szilva
25 dkg liszt
20 dkg cukor
10 dkg vaj
10 dkg csoki
3 evőkanál szilvalekvár
3 evőkanál kakaó
2.5 dl tej
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 csipet só

Elkészítés:

A puha vajat keverd habosra a tojásokkal, a cukorral, a vaníliával, majd öntsd hozzá a tejet. Lassan adagold hozzá a sütőporral, a sóval, az apróra vágott csokival és a kakaóporral kevert, átszitált lisztet, majd dolgozd a masszát csomómentesre.

Egy közepes méretű tepsit bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a kakaós tésztát. Rakd ki a megmosott, kimagozott szilvával. Süsd előmelegített sütőben, 170 fokon körülbelül 30 percig. Mielőtt elzárod a sütőt, bizonyosodj meg róla, hogy valóban elkészült-e. Szúrj bele egy hústűt vagy villát. Ha nem lesz ragacsos, amikor kihúzod, kend meg a szilvalekvárral. Süsd még pár percig, majd vedd ki a sütőből. Porcukorral megszórva kínáld. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések