A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szaftos, csirkés, zöldséges bulgur: fenséges egytálétel

A csirkés, zöldséges bulgur kiadós, ízletes, laktató, mégsem hizlal.
Ezt a szaftos fogást diétázók is ehetik, remek alternatívája lehet a rizses húsnak. A bulgur igazi szuperköret, rosttartalma több mint ötszöröse a barna rizsének. Ha csirkével, zöldségekkel kínálod, hosszú ideig nem leszel éhes. Ez a fogás még gyorsabban elkészül, ha maradt hétvégéről sült csirke. Vacsorára is eheted, mivel nem terheli meg a gyomrot.

Hozzávalók:

40 dkg csirkemell
20 dkg gomba
2 bögre bulgur
2 db paradicsom
2 db paradicsom
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
1 db leveskocka

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, itasd fel róla papírtörlővel a nedvességet, és vágd kisebb kockákra. A vöröshagymát aprítsd fel, kevés olajon dinszteld meg, majd rakd hozzá a csirkemellet. Kevergetve pirítsd pár percig, majd önts hozzá vizet. Ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és morzsold hozzá a leveskockát.

Fedő alatt párold, majd, amikor a hús félig puha, tedd hozzá a feldarabolt paradicsomot, a megtisztított gombát és a bulgurt. Önts még hozzá öt-hat deci vizet. Hagyd addig főni, amíg a bulgur megpuhul, és magába szívja a vizet. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések