A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sütőben sült töltött paprika: sokkal finomabb, mint főzve

A töltött paprika friss alapanyagokból, sütőben sütve lesz igazán zamatos.
Nem múlhat el nyár töltött paprika nélkül. Idén változtass egy kicsit a megszokott recepten. Ha sütőben sütöd, még teltebb ízekre számíthatsz. Kínálhatsz mellé főtt krumplit, mint régen a menzán, de egy szelet friss kenyérrel is nagyon finom. Ha nem híg paradicsomlével öntöd fel, rántást sem kell készíteni, olyan sűrű lesz.

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg darált hús
10 dkg rizs
6 db paprika
1 l sűrített paradicsom
1 db vöröshagyma
1 tojás1 teáskanál pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
1 ág bazsalikom
cukor

Elkészítés:

A vöröshagymát pucold meg, vágd apróra, és keverd a darált húshoz. Sózd, borsozd ízlés szerint, rakd hozzá a pirospaprikát, a zúzott fokhagymát és a tojást. Keverd össze, majd mehet hozzá a rizs is, amit nem kell megfőzni. Jól gyúrd össze a masszát. A paprikákat mosd meg, és csumázd ki, majd töltsd meg a darált húsos keverékkel. Ha marad a masszából, formázz belőle gombócokat.

Rakd a megtöltött zöldségeket és a húsgombócokat egy nagyobb tűzálló tálba, öntsd fel a paradicsomlével, és szórd meg bazsalikommal vagy petrezselyemmel. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd bő egy órán át. Ha a paprika ráncos, kissé fekete, a hús puha, vedd ki a sütőből, és még melegen tálald. Ha édesebben szereted, rakj hozzá kevés cukrot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések